So, Liza nak ucapkan terima kasih pada Kak Anim atas resepi yg best dan menjadi ni....izinkan Liza share kat sini yer kak...
RESEPI KEK GULA HANGUS 2
Bhn2:
1 gelas gula
1 gelas air
*1 gelas gula di jadikan gula
hangus dan masukkan 1 gelas air...Hati2 dengan gula
yang panas waktu masukkan air
3/4 tin susu pekat-boleh
kurangkan ke 1/2 tin
1 gelas
tepung
5 biji telur
4 sudu makan margerin
2 sk soda
bikarbonat
Cara
Alas acuan dengan
kertas
Lenser acuan dengan
margerin-ketepikan
Pukul margerin dengan telur
hingga sebati
Masukkan susu dan masukkan
gula hangus tadi
Akhir sekali masukkan tepung
dan soda bikarbonat
Kacau
sebati.
Bakar pada suhu 170 selama
lebih kurang 1 jam
Bila dipotong melintang, ni lah hasilnya...resepi yg senang dan hasil yg memuaskan sbb lepas adun kek ni terus blh dibakar...tak yah nk tunggu lama2...
salam Liza...mmg sedap kek gula hangus ni.Aritu masak gak tuk buat jajan melawat anak...mai sepotong :D
ReplyDeletesalam ..kek yang tak jemu di makan.... sedap..
ReplyDeletesy pun salalu buat ni dulu..ank2 mmg suka..kek span katanyer sbb mcm span ..
ReplyDeleteKak liza,wah cantik jer sarang tebuan akak tuh,mmg mnjadi kak..
ReplyDeleteliza...
ReplyDeletedah terasa keenakan kek yang melintang tu...
ucu pun dah lama tak buat kek gula hangus ni...kekadang orang panggil kek sarang semut jugak kan...
memang sedap kek gula hangus kak anim ni kan...syok je makan..x sedar dah berkeping2 ditelan..hehehe..cantik sarangnye tu :)
ReplyDeletemaceh eh liza atas ucapan tahniah tu.. teruskan berblog, mana tau esok lusa giliran liza pulak.. :)
amboiii...mentang2 sarangnya cantik, ambik gmbr siap fokus kt lubang tu.
ReplyDeletekek ni tak jemu makan kan? MIL kt kampung suka sgt....
elok ja sarang dia .. :-)
ReplyDeletewslam atie...liza pun suka kek ni...sedappp tp dah abis la atie....hihiihhii
ReplyDeletewslam cb...betul tu, kek evergreen...
ReplyDeleteanak2 liza pun suka kek ni, mgkn rasa karamel yg sedap tu kot...
ReplyDeletehahaha ct, jgn xtau masa kek ni tgh bakar, punya lah akak risau tkt xberlubang...bila masak, elok jer lubang dia tu...
ReplyDeleteucu...macam2 panggilan yg liza dgr, sarang tebuan, kek karamel, kek gula hangus...ape2 pun benda yg sama jer...
ReplyDeletealaaa sha...liza ni mak budak baru belajar, masih bnyak yg perlu liza belajar..
ReplyDeletekak zana...tu la pasal, nk jugak tunjuk lubang tu kan,, ye la utk mmbuktikan kek ni menjadi...hihihiih
ReplyDeletemala...nnt cubalah buat..insyaallah jadi cantik jugak...
ReplyDeletesonangnye resepi ni...leh try ni...
ReplyDelete