PUDING ROTI LAPIS KOKTEL
Bhn2
180gm kristal jelly perisa strawberry
5 biji telur
5 sudu mkn gula
5 kpg roti sandwic
4 cawan air
1 tin susu cair
1 tin buah2an koktel /laici - asingkan airnya
Langkah 1: Kisar roti,telur, susu cair, gula dan air buahan hingga halus.Tuang kedlm bekas dan kukus selama 20-25 minit
Langkah 2: Bila puding roti dh masak, taburkan buah2an koktel @ laici di atasnya.
Langkah 3: Didihkan air dan msukkan kristal jelly dan kacau hingga larut..kemudian tuangkan
perlahan2 ke dlm puding roti td..biarkan keras dan blh disimpan di dlm peti ais.
Ni la ghupernya kristal jelly perisa strawberry yg biasa Liza gunakan..
Dah pun siap dan sedia utk dimamam....mmmmm sedapnyaaa
Liza...
ReplyDeleteKak cek dtg intai dapo Liza ni...jom kita tuko menu...kak cek teringin lak nak rasa Puding Roti lapis Koktel yg Liza buat ni...mesti sedapkan...kak cek bwk bingka ubi pandan ni...:D
nampak mudah! thanks sebab sudi share resepi n step by step ni..
ReplyDeletesekali pandang macam triffle pun ya...x pernah lagi buat resepi camni...
ReplyDeletejeng..jeng..nak buat la jugak..hehe..simpan resepi ye..:)
ReplyDeleteWaa..sedap la ni...nyamannnn..hehe.
ReplyDeletesalam..saya dah buat semalam..cuma tak masuk buah2 cocktail..saya guna laici je..mmg sedap..bagi mak rasa mak pun kata sedap...t.kasih share resepi ni ye..
ReplyDeleteLiza...k noor nk tanya..jelly tu dimasak dgn air yg 4 cwn tu ya..?
ReplyDeletenk tny.. masa blend roti tu akak campur dgn air buah2an kan? air yg 4 cwn tu utk jelly tu kan?
ReplyDelete