Friday, July 8, 2011

Daging Masak Prune World...

Ni dgg prune yg Liza buat smlam..dgg ni mmg best dan mmg berbaloi buat..mmg xrugi cuba....terima kasih bnyak2 pd Kak Hanieliza yg sudi berkongsi resepi ni...hubby dan anak2 xhenti2 puji...sudah xbisa utk kukembangkan lg hidungku...hehehe..Liza rasa kalau mkn dgn nasi beriani lg best kn...nnt nk buat lg laa...mst ada yg nak intai resepi ni kan...Liza share resepi kat sini pulak ye kak..

    Dgg Masak Prune

  Bhn2:
600gm daging-potong nipis
1/2 cawan prune- mesin halus
5 s/besar sos tomato
4 s/besar kicap pekat(guna kicap manis)
2 s/besar cili mesin(lebihkan sikit)
2s/besar rempah kari
4 s/besar minyak
1/2 cawan air
garam
gula(liza tambah sikit)

Bhn mesin:
4 ulas bawang pth
10 ulas bawang merah
2 inci halia

-dgg digaul dgn sos tomato,kicap,rempah kari dan cili mesin
-panaskan minyak dan tumis bhn mesin
-masukkan dgg dan biarkan dgg msk
-masukkan prune yg dimesin td dan garam
-sesuaikan rasa ikut selera msg2..

SeLaMaT mEnCuBa...
   

No comments:

Post a Comment