Dah lama tak buat lauk nan satu ni, sampailah satu hari adik ckp..sedap kan ayam gajus yg kita makan kat kedai sekian2 tu...tuuuuttt, masa tu la rasa tercabar,hihii
Dah pernah buat dulu tapi mungkin masa tu adik pun kecik sgt lgi,hahaha
Nasib baik lps mkn tu dia ckp sedap, kiranya berbaloi la walaupun dah lama tak buat kan, cuma kali ni Liza buat versi berkuah sikit sbb nk padankan ngn telur dadar Thai ..
RESEPI KUNG PAO CHICKEN aka AYAM GAJUS
Bhn A:
- Panaskan sedikit minyak dlm kuali.
- Goreng lada kering hingga garing dak ketepikan
- Tumis halia dan bawang putih hingga garing dan masukkan
bawang besar
- Masukkan lada bangala, isi ayam dan sos tiram dan cili sos
dan sedikit air.
- Biarkan kering masukkan kacang gajus, kacau dan matikan
api.